„Ha csalja az étrendjét, ez valójában segít több zsírt veszíteni.” Ez az állítás úgy hangzik, mint a tipikus divatos étrend. Mindazonáltal úgy tűnik, hogy a zsírtartalmú szakértők többsége bizonyos rugalmasságot javasol a rendszeres terv alkalmi étkezés formájában, pszichológiai okokból, ha nem más. Néhány étrend-guruk azt sugallják, hogy ha teljes „csaló napot” vesz, akkor fiziológiai okokból jobb zsírvesztést kap. Vitatott? Igen. Valami igazság ehhez? Valószínűleg igen … minden attól függ, hogyan közelíted hozzá …

A hónap elején Joel Marion újból kiadta egy ilyen programot, amely olyan állítást tett, amely túl jól hangzott ahhoz, hogy igaz legyen. Azt mondta, hogy ha megcsalja az étrendjét – úgy értem, hogy egy teljes napra nagyon megcsalok -, ez valójában segít több zsírt elveszíteni – összehasonlítva azzal, hogy megpróbálok 100% -ban szigorúan egy étrendre, és egyáltalán nem csal.

Ha ilyen követelések vannak egy új étrend -programra, mindig van egy csomó zümmögés az interneten, és e -maileket kapok az előfizetőimtől, az ügyfelektől és az olvasóktól, akik azt kérdezik tőlem, hogy ez a legújabb étrend csalás.

Jellemző válaszom az, hogy a hívõk közé tartozhat a csaló ételek (vagy az ingyenes ételek engedélyezésében, amint azt inkább hívom), és hogy a szénhidrát-kerékpározás és az Ghánai labdarúgó-válogatott Mez „újratelepítési napok” támogatója vagyok.

Nem tudtam tovább kommentálni a konkrét állításokat, amíg nem láttam ezt az új programot, vagy közvetlenül megkérdeztem Joelt. Nos, végül kitöltöttem az időt, hogy nyomon kövessék Joel -t egy interjúra, és nagyon örültem annak, hogy beleegyezett abba, hogy válaszoljon minden kérdésemre, még a keményekre is. Remélhetőleg ez segít az embereknek abban, hogy rendezzék, hogy ez az egész „csalás az étrenddel, hogy karcsúbbá váljon” koncepció.

További ado nélkül itt van az első rész…

Tom: Joel, Először is, mi a csalás gyors meghatározása – azt hiszem, meg kell határoznunk, hogy ugyanazon az oldalon legyen, mint amennyire megvitatjuk.

Joel: Ha az étrendre hivatkozva használják, akkor a legtöbb mindenki a „csalás” kifejezés arra utal, amikor valaki olyan ételeket eszik, amelyek nem felelnek meg a tervnek. Például szénhidráttartalmú étrend -étrendet csalhat. Nem azt jelenti, hogy a szénhidrátok rosszak, csak hogy a szénhidrát nem része annak a tervnek, amelyet jelenleg betart. A legtöbb esetben a kifejezésnek negatív konnotációja van, mert valamit csinálsz, amit nem kellene tennie.

A stratégiai csalást tanítom, amely arra utal, hogy rendszeresen „lemegy” az étrendre, és lehetővé teszi magának, hogy olyan ételeket fogyasztson, amelyeket általában nem úgy gondolnak, mint „étrend” vagy „étrend -barát” ételek (pizza, fagylalt, krumpli stb.). Valójában nem önmagában „csalás”, mert ez a terv része, de ragaszkodunk ahhoz a szóhoz, mert az emberek azonosítják, és azonnal „megkapják”, amikor valami olyasmit hallnak, mint a „csaló nap” vagy a „csaló étkezés” vagy a „csalás” Vékony útod ”

Tom: Őszinte legyek, nem vagyok biztos benne, hogy szeretem -e a csalást vagy a csalást. Megértem, hogy csak a szemantika, de ez a lényeg – szerintem a szavak számítanak. Azt javasolja, hogy az emberek enni kell az olyan ételeket, amelyekre vágynak, anélkül, hogy bűntudatot éreznek, mindaddig, amíg ez egy stratégiai terv része, de nem az a szó csalás, Feyenoord Mez hogy valami rosszat csinálsz, és ez bűntudatot okozhat? Régebben Cheat Meanls -nek hívtam őket, de most most inkább ingyenes ételeknek hívom őket, mert szerintem ez egy pozitív vagy legalább semleges kifejezés. Mik a gondolataid?

Joel: Valójában egyetértek veled, amint a fentiekre utaltam, azonban a „szabadnak” nincs olyan hatása, amelyet Cheat tesz. Nem rendelkezik szinte azonos ismeretekkel az étrend világában, és egy olyan világban, ahol szavakkal erős üzeneteket közvetítünk, a Cheat sokkal megfelelőbb kifejezés a „pont átjuttatásához”. Kérdezd meg 100 embert az utcán, mit jelent az étrend „megcsalása”, és mind a 100 -nak ugyanaz a válasz lesz. Mondja el 100 embernek, hogy van egy „ingyenes étkezés” az étrend részeként, és valószínűleg sok bámulást kap. Nem olyan ismerős egy koncepcióról, és nem olyan hatékony, ha az üzenetet azonnali módon továbbítja a nagyközönség számára.

Hasonló megjegyzés: utálom a „diétás” vagy a „diétát”, de ezt mindig is használom (még akkor is, ha a programomra utalnak), mert az emberek tudják, mit jelent ez. Ismerős, és „megkapják”.

Egy másik dolog – a „csalás” kifejezés valójában tökéletesen illeszkedik a programomhoz egy másik értelemben is, abban az értelemben is, hogy „megcsalja” az étrendet. A diétás szar, mivel biztos vagyok benne, hogy hamarosan megvitatjuk, és ha olyan napok vannak, amelyekben többé -kevésbé azt mondják, hogy „csavarj meg” az étrendjére, és bármit is eszel, valójában megcsalja a „diétát” a megsemmisítés lehetőségéből Az Ön anyagcseréje, a zsírveszteség fennsíkja, valamint az összes többi negatív adaptáció és következmény, amelyet az összes kalória korlátozó táplálkozási program 99,9% -a jelent.

A diétás egy nyertes csata, és örülök, hogy nagyon örülök, hogy megcsalom a hamis intézményt, hogy „diétát” kiraboljon, hogy több embert raboljon el az eredményekből, amelyeket minden nap megérdemelnek.

Tom: Az étrend megcsalása, hogy több a fogyáshoz, ellentmondásos, ha nem teljesen logikátlan, de attól függően, hogy hogyan közelíted hozzá, teljes egyetértésben vagyok, hogy ott van ”s erős érv két különböző szögből – pszichológiai és élettani. Ön szerint mi a pszichológiai előnyök a diétás számára, amely Yokohama F. Marinos Mez lehetővé teszi a csaló napokat, szemben a 100% -os szigorú étrendben?

Joel: Először is, ez abszolút növeli a tapadást az egész fórumon, ezt nem lehet megkerülni. Ez készíti a „diétát”, egy olyan koncepciót, amely általában (és abszurd módon) megköveteli, hogy az emberek hónapok és hónapokig hagyják el kedvenc ételeiket, valójában élhetők és ami még fontosabb, élvezetes.

Valójában csak erről beszéltem egy másik edzővel másnap. A legtöbb ember számára az étrend 1. napján – amikor végre lehajolnak, és úgy döntenek, hogy tovább kell menniük – az életük legrosszabb napja. Ez lehangoló. “Nincs pizza, hasonló, 3 hónapig, miközben megpróbálom elveszíteni ezt a 30 fontot.” ja, igaz. Bárki, aki azt gondolja, hogy ez valójában megtörténik, teljesen megtévesztő, és pontosan ezért az emberek 99% -a kudarcot vall a korlátozó étrend miatt.

Másodszor, tegyük fel, hogy „csalást” csinálsz (nem stratégiailag), és eszel valamit, amit „nem kellett volna” diéta közben. Bűntudat, kudarc és sok más érzés, amelyeket soha nem szabad éreznie egy diétás felületen, és úgy érzi, mintha „csak nincs benne”, vagy hogy hiányzik az akaraterő, vagy hogy nem Haladjon meg, hogy ragaszkodjon egy programhoz és elérje a céljait. Ez szörnyű.

Lapos ki, a diétás, a kalória korlátozó, önfeláldozó módon megtanulva, az emberek túlnyomó többsége számára irreális. Ha azt mondaná, hogy 3 hónapig feladnom kell a pizzát, hogy karcsú legyen, akkor egy kövér haver lennék. A kompromisszum nem éri meg, és a legtöbb „étrend” által a fájdalmasan lassú eredmények sem.

Tom: A fiziológiai oldalon sok előnye van a „csalásnak” egy korlátozó étrend után. Sokat folyik a testben, amikor ezt megteszed, de úgy tűnik, hogy nagy része egy hormon, leptin körül forog. Megmagyarázná a lehető legegyszerűbb kifejezést a laikusnak, mi az a leptin?

Joel: A leptin elképesztő (vagy legalábbis, ha tudod, hogyan kell manipulálni, az az. Szállj fel a „rossz oldalára”, és nagyjából el van ítélve, hogy kövér vagy.

A legegyszerűbb szempontból a leptin olyan hormon, amely a táplálkozási állapotát a test többi részével kommunikálja. Innentől kezdve a tested ezután döntéseket hoz arról, hogy mit kezdjen a zsírégetés és az anyagcsere, a Pal Leptin -től kapott üzenetek alapján.

Magas leptinszintek = fokozott zsírégetés és metabolizmlow leptin szint = csökkent a zsírégetés és az anyagcsere

Van egy kicsit több ennél, de egyszerű kifejezéseket kért.

A leptint úgy tekintették, hogy az „iszapítás elleni” hormon, amely lényegében a test fő funkciója, a negatív adaptációk megelőzésére vagy legalább drasztikusan lassítására (túlélési szempontból) lényegében (azaz éhezés).

Nagyszerű a vadászunk számára és az ősök összegyűjtése, szörnyű a diétás számára.

És bár a diétás természetesen nem olyan szélsőséges, mint az éhezés, valójában nem más, mint pontosan ez, kissé csökkentett, de mégis nagyon zavaró következményekkel jár a diétás.

A leptinnel kapcsolatos néhány kutatásba való belépés során a kutatások kimutatták, hogy mindössze 7 napos kalória -korlátozás után a leptin átlagosan 50% -kal csökken – a zsírégetési potenciál körülbelül 50% -át teszi ki. Ez csak egy hét után van. És mindaddig, amíg továbbra is elmulasztja biztosítani a testének az energiát, amelyet remélni fog, az adaptációk még rosszabbá válnak, a leptin nehezebben esik, és az anyagcsere még nagyobb ütést igényel.

A jó hír az, hogy csak egy napot vesz igénybe a „túladagolás” vagy a „csalás”, hogy visszahozza a leptinszintet a kiindulási állapotba, és helyreállítja a zuhanó pajzsmirigyhormonokat, a zsírégető enzimeket, a kezelhető (nem kielégíthetetlen) étvágyat és az anyagcserét.

A túladagolás problémája azonban az, hogy ha nem tudja megfelelően felállítani az étrend fennmaradó részét, egy csaló nap vagy a túlteljesített nap körül rendkívül stratégiai módon, akkor a túlfedeles napok visszatérhetnek, és egylépéses egylépéssel vezethetnek egylépéses egylépéssel -Abéken jelenség. Ezt az olyasmi, amit nagymértékben eltakarunk a Cheat Your Way -ben – az optimális módja annak, hogy a másik 6 napot hetente felállítsuk, rengeteg kutatás alapján, hogy biztosítsák, hogy minden csaló nap felgyorsuljon, nem pedig rontja az előrehaladást.

Tom: Azt mondod, hogy jelentősen manipulálhatja a leptint táplálkozási beavatkozással, beleértve a csaló napokat is, és hogy ha tudjuk a kutatást, és készíthetünk egy lyukasztási listát azokról a dolgokról, amelyek a leptin szintjét a lehető legszorosabban tartják, és megakadályozzuk a leptin leesését, mint az Lineáris alacsony kalóriatartalmú vagy alacsony szénhidráttartalmú étrend segítségével ez javítja az eredményeinket?

Joel: Teljesen, nem kérdés. A metabolizmus következetesen magas tartása és az étrend negatív hormonális adaptációjának elkerülése jobb, gyorsabb eredmények; Semmilyen módon nem lehet. Ez a pszichológiai/tapadási előnyök mellett, amelyek nyilvánvalóan, ha valójában még mindig 6 vagy 8 hétig tartják az étrendetA terv, végtelenül jobb eredményeket fog tapasztalni, mint ha minden alkalommal 2 hét után kilép.

Tom: Azt állítja, hogy ezek a technikák valóban növelik a zsírvesztést, vagy egyszerűen csak megakadályozzák a korlátozó étrenddel történik rossz dolgokat, mint például az anyagcserének adaptív csökkenése és az étvágy növekedés, amely azután fennsíkhoz vezethet? Azt hiszem, ez egy fontos különbség.

Joel: A rossz dolgok megelőzése = a jó dolgok (azaz a zsírégetés) növelése. Ha az anyagcseréje lelassul, ez azt jelenti, hogy kevesebb kalóriát éget, igaz? Tehát tegyük fel például, hogy a BMR -je 2000 cals/nap volt, amikor először elkezdett diétázni, majd egy vagy két hónapos korlátozó étrend során (és a leptin és az anyagcsere későbbi csökkenése), most csak 1500 -at égetsz. Cals/napi.

Ha a stratégiai csalás révén „boldognak” tartotta volna a leptint, és az anyagcsere nem esett le, akkor továbbra is napi 500 kalóriát égetett el. Gondolod, hogy napi 500 kalória elégetése értékes a gyorsabb zsírégetés szempontjából? Kérdés nélkül.

Alapvetően azáltal, hogy „megakadályozza” a rossz dolgok előfordulását, automatikusan és abszolút növeli a zsírvesztést, ami túlmutat, anélkül, hogy intézkedéseket hozna a leptin manipulálására és az anyagcserének a magasságában, hetente.

Egyszerűen fogalmazva: használja a stratégiai csalásokat a megfelelő módon, és minden hét végére több zsírt veszít, mint ha egyszerűen úgy döntött, hogy a heti 7 napon „szigorú” marad. Ez megegyezik a megnövekedett zsírégetéssel, bármiféle módon nézzen meg.

Tom: Olyan kutatásokat vizsgáltam, amelyek szerint néhány embernek rengeteg leptinje van, de leptinrezisztenciájuk is van. Nem láttam, hogy sok ember valóban foglalkozik ezzel a leptinrezisztencia -kérdéssel, azzal a mondattal, hogy létezik. Gondolod, hogy ez egy gyakori probléma, és a program betekintést nyújt az okokba és a megoldásokba?

Joel: Oké, a másik dolog, amit nem említettem, miközben korábban megpróbáltam adni neked az „egyszerű” meghatározást, az volt, hogy a leptinszintet nem csak a kalória bevitel közvetíti – ők is befolyásolják a testzsír mennyiségét hordozás.

Magas testzsírok = magas szintű leptinlow -szint a testzsírok szintjének = alacsony szintű leptinszint

Most, mindenből, amit korábban mondtam, ez úgy hangzik, hogy a magas testzsír -szintű kövér embereknek valójában a legkisebb embereknek kell lenniük, ha a leptin valóban változást hoz (és a sovány embereknek olyan súlyt kell szerezniük, mint senki üzlete, mert rendkívül alacsony, mert a rendkívül alacsony. leptin szint).

Itt jön be a leptin rezisztencia és a leptin érzékenység.

Az inzulinrezisztenciához hasonlóan, ha a leptin receptorokat folyamatosan bombázzák a magas szintű leptinszint, akkor kevésbé érzékenyek lesznek a hormonra.

Ez történik az inzulinnal a II. Típusú cukorbetegségben. Az emberek évek óta szart ételeket és rengeteg magasan feldolgozott szénhidrátot esznek, a nap minden órájában inzulinnal elárasztják a véráramot, és az idő múlásával fokozatosan az inzulin receptorok annyira érzéketlenné válnak a hormonra, hogy az inzulin már nem „működik”.

Ugyanaz a leptinnel. A túlsúlyos emberek, akik évek óta túlsúlyosak, ellenállnak a hormonnak, mert óriási mennyiségű leptin (a magas testzsír -szint és a magas kalóriabevitel okozta) becsapódó receptorok hosszabb ideig.

Másrészt a sovány emberek viszonylag alacsonyabb szintű leptinszintet tudnak elérni, mivel receptoraik rendkívül érzékenyek a hormonra. Fontos azonban megjegyezni, hogy ez a személyhez és az egyéni „kiindulási” leptin szintjéhez viszonyítva, ha az élelmiszer -bevitel normális.

Tegyük fel például, hogy csak egy teljesen önkényes számot húzok ki az egyszerűség kedvéért

Leave a Reply

Your email address will not be published.