Bangkok Post újság figyelmeztetés a szteroidok fellépésére Thaiföldön

A Kábítószer -Elfokozó Iroda (NSB), az Egyesült Államok Kábítószer -végrehajtási Igazgatósága (DEA) és más országok rendészeti tisztviselői együtt dolgoznak a probléma megszüntetése érdekében.

A piacok Ázsiában, az Egyesült Államokban, Európában, Dél -Amerikában és Ausztráliában vannak – mondta Sangsuraya Karnasut, az NSB 1. osztályának parancsnoka.

A Siwapong Pattanapongpanich, az NSB szuperintendens koordinátora, aki részt vesz az illegális szteroidok benyújtására irányuló kampányokban, azt mondta, hogy Thaiföld a szteroidok fő termelési bázisává vált.

Az anyag népszerű a profi sportolók körében, akik gyorsan izmokat és erőt akarnak építeni. Sok országban ellenőrzött anyagnak tekintik. Az Egyesült Államokban a kábítószer -törvény Gremio Mez általi büntetéssel bünteti, ugyanabba a kategóriába sorolja, mint a marihuána birtoklása.

A thaiföldi törvény azonban másképp kezeli az illegális szteroidokat. Termelése olyan élelmiszer- Costa Rica labdarúgó-válogatott Mez és gyógyszeres törvények alá tartozik, amelyek sokkal enyhébb büntetéseket tesznek lehetővé, mint a kábítószer -törvény, amely felhasználható a halálos ítélet maximális büntetésének kiszabására. Az élelmiszer- és kábítószer -törvények megsértésének maximális büntetése Watford FC Mez a börtönbüntetés.

Ez az engedékenység Thaiföld szteroid tilalmának törvényeiben, valamint a drog népszerűsége a sportolókkal, mind a külföldiek, mind a helyiek számára arra készteti a királyságot, hogy a királyságot alapként használja elő, hogy előállítsák és eladják őket – mondta Sangsuraya Pol Gen. Azt mondta, hogy a szteroidok készítéséhez használt vegyi anyagok nem voltak nehéz megtalálni.

A anonimitást kért Pol Col Col Col koordinátora azt mondta, hogy a szteroidokat szintén nem nehéz előállítani. A szteroidok készítése némi know-how-t igényel, de a termelőknek nem kell speciálisan képzett vegyészeknek lenniük.

A hatóságok közelmúltbeli fellépése hangsúlyozta a problémát.

Július 30 -án az NSB, a Kábítószer -ellenőrzési Testület (ONCB) és az Élelmiszer- és Gyógyszerügynökség (FDA) irodája egy házat támadt a Soi Charoen Krung 79 -en és a főváros négy másik helyén.

Az illegális szteroidokat csövekben és palackokban találták meg, körülbelül 100 millió baht értékben. A DEA által kínált információkon az NSB körülbelül két évet töltött a hálózat nyomon követésére.

Úgy vélte, hogy egy hongkongi székhelyű amerikai székhelyű, a THAIS, köztük a 41 éves Rung Sunthornkanit bérbeadásával finanszírozta a műveletet, hogy előállítsák és kézbesítsék azt, miután megrendeléseket küldtek egy weboldalra és a pénz átutalását.

Rung asszony bevallotta a rendõrséget a letartóztatás után – mondta Pol Gen Sangsuraya. Öt vádjával szembesül az élelmiszer- és kábítószer -törvények alapján. A külföldi ügyfelek megrendelései havonta 4 és 7 millió baht értékűek voltak – mondta az iroda. Egy kis üveg, amely egy 100 bahtra készült szteroidot Thaiföldön értékesíthet 100 dollárért (3200 baht) az Egyesült Államokban.

Leave a Reply

Your email address will not be published.