A BP gyógyszerek fokozza az izomtömeg -regenerációt

A Johns Hopkins kutatócsoportja szerint a gyakran alkalmazott vérnyomáscsökkentő gyógyszer nemcsak fokozza a sérült izomtömeg regenerációját, hanem szintén védi az inaktivitástól való pazarlás ellen.

“A vizsgálat célja az volt, hogy felfedezzék egy módszert, amely megakadályozza a rossz körülményeket abban, hogy rosszabbodjanak a régi izomtömeg helyzetében, amelyet megsérült vagy nem használt”- mondta Ronald Aston Villa FC Mez Cohn, a gyermekgyógyászati asszisztens professzor, valamint a McKusick-neurológia. Nathans Genetikai Orvostudományi Intézet, Johns Hopkins Egyetemi Orvostudományi Intézet.

“Annyira örömmel láthattuk, hogy az egerekben végzett losartan -kezelés pozitív hatással volt az izomtömeg -regenerációra, nagyon sokkoltunk és eksztatikusak voltunk annak feltűnő megelőzésével, hogy a nem használható atrófia” – tette hozzá Cohn.

Annak érdekében, hogy megnézhesse a Losartan működését az izomtömeg-sérülések regenerációjában az öregedés összefüggésében, a Hopkins csapata 40 egérrel foglalkozott, amelyeket 21 hónapos korában a geriatrikusra gondoltak. A kutatók megnézték a elszíneződött izomtömeg-szövetet egy mikroszkóp alatt négy napon, valamint 19 napon ismét, és megpróbálták megtalálni a regeneráció indikációit: a szokásosnál nagyobb magokkal rendelkező kis szálak.

Négy nap elteltével nem láttak különbséget a regeneráló szálak számában a Losartan-val kezelt egerek, valamint a nem kezeltek között. 19 nap elteltével azonban a Losartánnal kezelt egereknek a hegszövetképződésének körülbelül 10-15 % -a volt, szemben a hegszövet képződésének 30–40 % -ával a kezelteknél.

Ezután a kutatók munkavégzési kísérleteket végeztek annak felfedezésére, hogy a Losartan az izomtömeg -regeneráció javítása mellett még szélesebb tudományos alkalmazást is alkalmazhat -e az immobilizációs atrófiával szembeni biztonságban.

Ismét 21 hónapos AS Monaco Mez egereket használva, félig losartánnal kezelték, és a fele nem, a csapat ezúttal az egerek hátsó ideális lábát térdre AC Milan Mez vágta, és csak a sípcsont izmait immobilizálta; Ellenkező esetben az egerek általában aktívak voltak.

21 nap elteltével az állatok sípcsont izmait megmérjük és összehasonlítottuk egy mikroszkóppal. A nem kezelt állatok nem kezelt állatokkal elvesztették immobilizált sípcsont izmaik tömegének 20 % -át.

“Amikor láttuk, hogy az izomtömeg-rostok elvesztését teljesen megakadályozták a losartan terápia, ez meglehetősen gondolkodásmód volt”-tette hozzá Cohn.

A kutatási tanulmányt a Science Translacional Medicine folyóiratban tették közzé.

Leave a Reply

Your email address will not be published.